Kako izbrisati Tinder profil?

Iako aplikacije za upoznavanje nisu novost niti je Tinder prva takva aplikacija ipak se mora priznati da je donijela svojevrsnu revoluciju i postavila u prvi plan “online upoznavnaje”.

Neovisno o tome jeste li Tinder profil napravili iz potrebe ili zabave i jeste li nekoga na kraju upoznali ili niste možda ste zaključili da to više nije za vas.

U nastavku saznajte kako izbrisati Tinder profil i sve svoje podatke.

Deaktivacija Tinder profila

Prije trajnog brisanja Tindera moža želite privremenu pauzu koja će vaš profil sakriti od drugih korisnika, a zadržati sve vaše podatke.

Ipak i dalje možete komunicirati sa svojim kontaktima kao što i oni mogu vidjeti vaše poruke i profil.

Za deaktivaciju Tinder profila posjetite stranicu sa svojim korisničkim računom tj. u aplikaciji kliknite na svoju profilnu sličicu. Odaberite ‘Postavke‘ (eng. Settings) te odznačite ‘Prikaži me na Tinderu‘ (eng. Show me on Tinder).

Brisanje Tinder profila

Ako ste se odlučili za trajno i nepovratno brisanje Tinder profila pratite sljedeće upute.

Otvorite svoj Tinder korisnički profil i odaberite Postavke (eng. Settings). Na dnu izbornika ćete vidjeti opciju ‘Izbriši račun‘ (eng. Delete Account).

Klikom na to Tinder će vas pitati želite li obrisati korisnički račun ili ga deaktivirati. Odaberite ‘Izbriši moj račun‘ (eng. Delete My Account). Odaberite jednu od ponuđenih opcija zašto brišete korisnički račun kliknite na poruku u skočnom prozoru koji će se prikazati i potvrdite brisanje svojeg Tinder računa.

Kako izbrisati WhatsApp račun?

WhatsApp je bez sumnje korisna i popularna aplikacija za komunikaciju i kao takva nudi više od SMS-a.

Osim teksta nudi mogućnost slanja slika, videa i drugog sadržaja kao što su datoteke, dokumenti, lokacije,…

Što se sve briše?

Prije nego se odlučite trajno izbrisati svoj WhatApp račun sačuvajte sve važne podatke, razgovore, dokumente, slike i sl. za što smatrate da bi htjeli sačuvati.

Jer jednom kada izbrišete WhatsApp računa nećete mu više moći pristupiti na niti jednom povezanom uređaju. Trajno će se izbrisati sve vaše poruke i grupe.

Više o tome možete pronaći na službenim WhatsApp stranicama.

Brisanje WhatsApp računa

Bilo da vas muči pitanje privatnosti vaših podataka ili da većina vaših kontakata koristi neku drugu aplikaciju pa ste se odlučili u potpunosti prijeći na nju imate mogućnost brisanja svih veza s WhatsAppom.

Važno je znati da je brisanje WhatsApp računa trajno i nepovratno čak i ako to učinite slučajno.

Također, brisanje je moguće pokrenuti isključivo s primarnog uređaja. To je u slučajevima kada imate više povezanih uređaja na svoj WhatsApp račun.

Postupak brisanja:
  • Otvorite WhatsApp mobilnu aplikaciju
  • U gornjem kutu kliknite na ikonu tri točkice
  • Odaberite ‘Postavke‘ (eng. Settings)
  • Zatim odaberite ‘Račun‘ (eng. Account)
  • I konačno, odaberite ‘Izbriši moj račun‘ (eng. Delete my account)
  • Od vas će se u ovom koraku tražiti da unesete svoj telefonski broj povezan s WhatsApp računom kojeg želite izbrisati i kliknete na ‘Izbriši račun‘ (eng. Delete account)
  • Odaberite jedan od razloga zašto brišete svoj WhatsApp računa
  • I klikom na ‘Izbriši račun‘ (eng. Delete account) potvrdite trajno i nepovratno brisanje

Nakon brisanja WhatsApp računa

Čak i nakon brisanja vašeg WhatsApp računa neki podaci mogu ostati dostupni na WhatsAppovima servisima u periodu do 90 dana, ali i nakon toga kada su u pitanju pravni i slični slučajevi.

Također poruke koje ste slali svojim kontaktima mogu ostati u njihovoj povijesti poruka i nad time nemate kontrolu.

Viber: Kako izbrisati ‘Business Inbox’?

Viber je jedna od popularnijih apikacija za komunikaciju. Osim komunikacije sa prijateljima i obitelji putem Vibera je moguće komunicirati i sa tvrtkama.

Značajka pod nazivom ‘Viber for Business‘ tvrtkama omogućava kreiranje kanala putem kojega svojoj publici mogu slati poruke.

Također, na isti način i tvrtke za dostave paketa šalju obavijesti o pripremi, slanju i dostavi pošiljke. Osim toga, brojne web trgovine će vam nakon registracije na njihove web stranice i unosa broja mobitela ubrzo početi slati prodajne poruke.

Brisanje poslovnog Viber sandučića

Postupak brisanja poslovnog sandučića ide ovako:

1.) Otvorite Viber aplikaciju
2.) Kliknite na izbornik “More
3.) Zatim odaberite “Settings
4.) Odaberite “Calls and messsages
5.) Ako je stavka “Receive Business Messages” označena kliknom na nju ćete ju odznačiti
6.) Klikom na opciju “Delete” kada vam se prikaže pitanje “Delete Business Chats Inbox” brišete sve dolazne poruke i stopirate primanje budućih poruka

Kako izbrisati TikTok profil?

Pojavom svake nove društvene mreže dogodi se “lavina” registracija. To je pogotovo bio slučaj sa TikTokom koji je, najviše mladima, omogućio zabavu na dohvat ruke.

Kakvo god mišljenje imali o TikToku on je definitivno popularan i ima svoje mjesto među drugim društvenim mrežama. A njegov brzi video format mu samo daje na popularnosti.

Ipak, ako zaključite da TikTok nije za vas ili vas brinu njihove sigurnosne prakse i želite izbrisati svoj profil to možete učiniti na relativno jednostavan način.

Kao privremeno rješenje možete odabrati deaktivaciju ili unutar aplikacije koristiti postavke za ograničavanje vremena provedenog u aplikaciji.

Preuzmite svoje TikTok podatke

Ako prije trajnog brisanja svojeg TikTok profila ipak želite sačuvati svoje podatke to možete učiniti na sljedeći način.

Podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na, vaše korisničko ime, povijest videozapisa, povijest komentara i postavke privatnosti.

Podatke možete preuzeti u TXT ili JSON (preporučeni format) formatu. Inače, važna napomena – vaši TikTok podaci ne uključuju prenesene videozapise.

Postupak preuzimanja podataka putem mobilne aplikacije je sljedeći:

  1. U aplikaciji odaberite ‘Profil‘ na dnu ekrana.
  2. Odaberite gumb ‘Izbornik ☰’ na vrhu.
  3. Odaberite ‘Postavke i privatnost‘.
  4. Klikom na ‘Račun‘ i ‘Preuzmi svoje podatke‘.
  5. Odaberite format datoteke i kliknite na ‘Zatraži podatke‘.

Ovisno o tome koliko podataka ima u vašem profilu priprema datoteke može potrajati nekoliko dana. Obavijest ćete svakako primiti u aplikaciji.

Deaktivacija TikTok profila

Ako još niste 100% sigurni da želite trajno izbrisati svoj TikTok profil onda deaktivacija može biti rješenje.

Deaktivacija vam omogućava da svoj TikTok profil privremeno onemogućite. Vašim kontaktima će se činiti da ste se izbrisali, ali se u svakom trenutku možete vratiti i nastaviti ondje gdje ste stali.

Postupak deaktivacije TikTok profila:

  1. U aplikaciji dodirnite ‘Profil‘ pri dnu.
  2. Odaberite gumb ‘Izbornik ☰’ na vrhu.
  3. Odabereite ‘Postavke i privatnost‘.
  4. Klikom na ‘Račun‘ i opciju ‘Deaktiviraj‘ stižete do zadnjeg koraka.
  5. Klikom na ‘Deaktiviraj račun‘ potvrđujete deaktivaciju računa.

Brisanje TikTok profila

Za brisanje TikTok profila slijedite iste upute kao i za deaktivaciju s tom razlikom što ćete u četvrtom koraku odabrati “Izbriši” umjesto “Deaktiviraj“.

Više o tome kako TikTok postupa s vašim podacima prilikom brisanja računa saznajte u Pravilima o privatnosti.