Kako izbrisati TikTok profil?

Kako izbrisati TikTok profil?

Pojavom svake nove društvene mreže dogodi se “lavina” registracija. To je pogotovo bio slučaj sa TikTokom koji je, najviše mladima, omogućio zabavu na dohvat ruke.

Kakvo god mišljenje imali o TikToku on je definitivno popularan i ima svoje mjesto među drugim društvenim mrežama. A njegov brzi video format mu samo daje na popularnosti.

Ipak, ako zaključite da TikTok nije za vas ili vas brinu njihove sigurnosne prakse i želite izbrisati svoj profil to možete učiniti na relativno jednostavan način.

Kao privremeno rješenje možete odabrati deaktivaciju ili unutar aplikacije koristiti postavke za ograničavanje vremena provedenog u aplikaciji.

Preuzmite svoje TikTok podatke

Ako prije trajnog brisanja svojeg TikTok profila ipak želite sačuvati svoje podatke to možete učiniti na sljedeći način.

Podaci mogu uključivati, ali nisu ograničeni na, vaše korisničko ime, povijest videozapisa, povijest komentara i postavke privatnosti.

Podatke možete preuzeti u TXT ili JSON (preporučeni format) formatu. Inače, važna napomena – vaši TikTok podaci ne uključuju prenesene videozapise.

Postupak preuzimanja podataka putem mobilne aplikacije je sljedeći:

  1. U aplikaciji odaberite ‘Profil‘ na dnu ekrana.
  2. Odaberite gumb ‘Izbornik ☰’ na vrhu.
  3. Odaberite ‘Postavke i privatnost‘.
  4. Klikom na ‘Račun‘ i ‘Preuzmi svoje podatke‘.
  5. Odaberite format datoteke i kliknite na ‘Zatraži podatke‘.

Ovisno o tome koliko podataka ima u vašem profilu priprema datoteke može potrajati nekoliko dana. Obavijest ćete svakako primiti u aplikaciji.

Deaktivacija TikTok profila

Ako još niste 100% sigurni da želite trajno izbrisati svoj TikTok profil onda deaktivacija može biti rješenje.

Deaktivacija vam omogućava da svoj TikTok profil privremeno onemogućite. Vašim kontaktima će se činiti da ste se izbrisali, ali se u svakom trenutku možete vratiti i nastaviti ondje gdje ste stali.

Postupak deaktivacije TikTok profila:

  1. U aplikaciji dodirnite ‘Profil‘ pri dnu.
  2. Odaberite gumb ‘Izbornik ☰’ na vrhu.
  3. Odabereite ‘Postavke i privatnost‘.
  4. Klikom na ‘Račun‘ i opciju ‘Deaktiviraj‘ stižete do zadnjeg koraka.
  5. Klikom na ‘Deaktiviraj račun‘ potvrđujete deaktivaciju računa.

Brisanje TikTok profila

Za brisanje TikTok profila slijedite iste upute kao i za deaktivaciju s tom razlikom što ćete u četvrtom koraku odabrati “Izbriši” umjesto “Deaktiviraj“.

Više o tome kako TikTok postupa s vašim podacima prilikom brisanja računa saznajte u Pravilima o privatnosti.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)