Dropbox: Daljinsko brisanje datoteka s ukradenog ili uređaja člana tima

Daljinsko brisanje Dropbox datoteka

Kada je u pitanju brisanje podataka nekada je potrebno izbrisati podatke sa udaljenog računala člana tima.

Bilo da je računalo izgubljeno, ukradeno ili osoba više nije član tima i ne treba imati pristup određenim podacima ovom se opcijom svi podaci mogu izbrisati.

Ova je značajka dostupna korisnicima na Dropbox Plus, Family, Professional, Essentials, Standard, Advanced, Business, Business Plus i Enterprise paketa.

Brisanje s uređaja člana tima

Kako bi mogli započeti ovaj proces trebate biti administrator tj. imati ovlasti dodavati i uklanjati članove tima sa Dropboxa.

1.) Prijavite se na dropbox.com
2.) U lijevoj bočnoj traci odaberite “Admin console
3.) Odaberite opciju “Members
4.) Odaberite člana čije datoteke želite daljinski izbrisati
5.) U odjeljku “Devices” kliknite X pored uređaja koji želite ukloniti
6.) Odaberite “Delete files from [Naziv organizacije]”

I to je to. Sljedeći put kada se računalo odabranog člana poveže s mrežom njegovi će podaci biti izbrisani. Njegova je cijela Dropbox mapa izbrisana s uređaja.

Osim toga, Dropbox prikazuje i druge statuse brisanja za odabrani uređaj:

  • Na čekanju: uređaj nije povezan s mrežom i/ili Dropbox aplikacija nije pokrenuta. Sve dok oba ova uvjeta nisu ispunjena, Dropbox neće moći izbrisati mapu
  • U tijeku: Dropbox se povezao s uređajem, a mapa je trenutno u procesu brisanja
  • Neuspješno: ako Dropbox nije mogao izbrisati nijednu datoteku unutar mape Dropbox, dostavit će izvješće koje uključuje naziv svake datoteke koja se ne može izbrisati i pogrešku zašto

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)