Nekada ni brisanje podataka nije dovoljno

Nekada ni brisanje podataka nije dovoljno

Uklanjanje podataka dobar je prvi korak u procesu upravljanja podacima i neophodan kada se želi razdvojiti bitno od nebitnoga.

Također, što manje podataka imate, to ih manje imate za zaštititi. Podatke kojih nema nije potrebno štititi, dijeliti ili obrađivati.

Pa iako se može činiti da ono čega više nema ne može škoditi na primjeru brisanja podataka to često nije tako.

Brisanje i “brisanje” podataka

Kada govorimo o brisanju podataka neovisno o tome radi li se o podacima na uređaju koji vam je fizički dostupan ili na nekim udaljenom servisu taj je podatak uvijek zapisan na nekom fizičkom mediju.

Samim procesom odabira datoteka za brisanje i potvrdom brisanja proces trajnog uklanjanja često nije u potpunosti završen.

Osnovno pravilo kod brisanja podataka je da se oni više ne mogu povratiti. U slučaju fizičkog zapisivanja na tvrdi disk (en. HDD), SSD i sl. čak i obrisani podatak često nije stvarno obrisan. U tom ga slučaju korisnik više ne može vidjeti, ali je i dalje “vidljiv” u pozadini, barem još neko vrijeme. Takav se podatak može vratiti specijaliziranim softverom.

Sve se dodatno komplicira ako su podaci bili dijeljeni s vanjskim partnerima i servisima koji možda imaju kopije podataka. Tko tada može jamčiti da je nešto stvarno obrisano?

Dva pristupa brisanju podataka

Prvi pristup označava jednostavan proces odabira datoteka koje se želi izbrisati, prebacivanje u koš za smeće i pražnjenje koša za smeće.

To čak može biti dovoljno za osobne korisnike koji u svojem vlasništvu imaju uređaj na kojemu su se podaci nalazili tj. uređaj kojemu nitko drugi nema pristup.

Na taj način je jako smanjena vjerojatnost da će netko otuđiti uređaj tj. medij na kojemu su se podaci nalazili te ih povratiti.

Drugi pristup označava ponovno formatiranje pogona računala ili tvorničko resetiranje druge vrste uređaja kao što su npr. pametni telefoni, tableti i sl.

Pogotovo u slučajevima kada će uređaje kasnije koristiti drugi korisnici unutar organizacije ili kada idu na otpis.

Zlonamjerni korisnici tada mogu pokušati povratiti izbrisane podatke i otkriti eventualne poslovne tajne. Također mogu u javnost pustiti podatke koje je organizacija imala o svojim suradnicima i klijentima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)